Naslovne strane za ponedeljak 19. decembar 2022. godine

Beogradski dnevnici na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak, 19. decembar, najviše prostora posvetili su finalu Svetskog prvenstva u fudbalu u kojem je Argentina pobedila Francusku, a pišu i o sahrani Siniše Mihajlovića i o dogadjajima na severu Kosova.

POLITIKA – Dramatično finale Svetskog prvenstva u Kataru: „Argentina prvak sveta“. Srbi na severu Kosova i dalje na barikadama, a „Kfor bodljikavom žicom ogradio prelaz Jarinje“. Zašto opozicija više ne traži nove izbore: „Beograd bi za mnoge postao ‘čistilište’ „.
ALO – „Arijana i deca slomljeni zbog Mihe“, odlazak Siniše Mihajlovića. Na severu Kosova: „Sveti Nikola na barikadama“.

BLIC – Tradicionalna lista Blica „50 najmoćnijih u sportu“: na prvom mestu Novak Djoković. List piše da je posle najveće drame u istoriji Mundijala, Argentina na penale pobedila Francusku: „Maradona ga pogledao, Mesi ipak uzeo titulu“.

VEČERNJE NOVOSTI- Skoro cela naslovna strana posvećena rečima supruge preminulog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića pod naslovom „Hvala Srbiji, hvala od srca“. List piše o „novim opasnim podmetanjima“ kosovskog premijera Aljbina Kurtija na severu Kosova pod naslovom: „Sad na Srbe udara lažnim snimkom“.

DANAS – Lionel Mesi predvodio svoju selekciju do treće titule svetskog prvaka: „Argentina će danima plakati od radosti“. Na prelazima Jarinje i Brnjak sa srpske strane demonstracija desničara: „Goreo i Briselski sporazum“. Šta je moglo pre deceniju da se kupi za hiljadu dinara, a šta danas, piše list pod naslovom „Za ‘crvenu’ ni kilo junetine“.

NOVA – Istina o domaćim vakcinama: „Torlak ne proizvodi be-se že, na Sputnjik samo lepili nalepnice“. Kopredsednica koalicije „Zajedno“ Biljana Stojković: „Plašim se da predlog Evrope o Kosovu nije konačno rešenje“. Nestručnost i poltronstvo glavna ulazna karta za Vladu Srbije – ocenjuje list pod naslovom: „Blaćenje Vučićevih kritičara put do državne funkcije“.

INFORMER – „Naš Miha će živeti večito“, odlazak Siniše Mihajlovića. „Mesi bog fudbala“, završeno Svetsko prvenstvo.

KURIR – List piše: „Barikade, KFOR opasao Jarinje bodljikavom žicom zbog protesta Srba“. Fudbal: „Argentina šampion Mesi ušao u istoriju“.

SRPSKI TELEGRAF – Nalazište kalcita u Gadžinom Hanu: „Srbija pronašla sveti Gral“. List piše: Otvaraju se nove fabrike „Postajemo zemlja investicija“.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com