SSP: Neka vlada odustane od ‘Rafala’ i koruptivnih ‘Ekspo’ poslova i biće para za prosvetu

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Tijana Šerbula izjavila je danas da bi Vlada Srbije mogla da odustane od kupovine „Rafala“ i koruptivnih poslova oko „Ekspa“ i tako pronađe novac za povećanje plata prosvetnih radnika.

„Za početnu platu od 105.000 treba 250 miliona evra, a za 120.000, kako predlaže SSP, treba 500 miliona evra. Ako odustanu od kupovine Rafala za koje daju 2,7 milijardi evra ili koruptivnih dilova vezanih za projekat EXPO koji će koštati 17,8 milijardi evra ili ako uvedu porez na ekstraprofit koji Kinezi zarade na izvozu rude iz Srbije, a samo u prošloj godini zaradili su 1,35 milijardi evra, imaće za povećanje plate nastavnicima“ izjavila je Šerbula.

Ona je podržala prosvetne radnike širom Srbije za koje kaže da su prinuđeni na štrajk, boreći se za dostojanstvo svog teškog i nedovoljno plaćenog posla.

Članovi četiri reprezentativna prosvetna sindikata iz cele Srbije otpočeli su danas protest ispred Skupštine Srbije zahtevajući poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih u školama i predškolskim ustanovama.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com