SSP: Šapić planira da Beograđane prepusti isključivo autobusima nabavljenim kroz sumnjive poslove

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da će „Beograđani ostati prepušteni skoro isključivo kineskim i turskim vozilima, nabavljenim kroz sumnjive, koruptivne poslove Gorana Vesića i Aleksandra Šapića“ jer, kako je navela, „gradonačelnik planira da se izbace autobusi stariji od 10 godina“.

„Solaris autobusi koji su se pokazali kao najbolji na beogradskim ulicama, kupljeni za vreme gradonačelnika Dragana Đilasa, će otići kroz donaciju Skoplju ili nekom drugom gradu. Ovaj haos sa javnim prevozom je posledica katastrofalne politike u kojoj su Šapić i Vesić zakopali Beograd“, rekla je potpredsednica beogradskog odbora SSP Ana Gođevac.

Upitala je „koliko je autobusa do sada buknulo u plamenu, koliko nesreća je izazvano zbog nekvalitetnih vozila“.

Kako je istakla, „građani Beograda zaslužuju bolje od ovog cirkusa s autobusima koji se raspadaju na ulicama“. Ona je ocenila da građani „nisu zaslužili da budu žrtve korupcije i loših političkih dilova“, i dodala da „dok se Šapić i Vesić svađaju iz udobnih kabineta i fotelja, na ulicama je saobraćajni haos“.

„Rešenje je da se proveri ispravnost vozila, ona koja su u dobrom stanju i pružaju efikasan prevoz treba da ostanu, a Beograd treba da počne da troši nešto od silnih novaca kojima se hvali za vozila koja se kupuju u transparentnom postupku i to sa najboljim kvalitetom za najbolju cenu. Moglo je pre dolaska Srpske napredne stranke (SNS) na vlast, moći će i posle, kada svi koji su učestvovali u koruptivnim poslovima odgovaraju pred nezavisnim institucijama“, poručila je Gođevac.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com