U trendu

Era strpljenja prema Severnoj Koreji je ZAVRŠENA

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je večeras da je era strpljenja prema Severnoj Koreji „završena“ i osudio vlasti te zemlje jer smatra da „ne poštuju ljudski život“, prenosi Blic.

– Strateško strpljenje prema režimu Severne Koreje je završeno. Iskreno, era strpljenja se završila – rekao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Južne Koreje Mun Džae-inom.

Tramp je rekao da je cilj SAD mir, bezbednost i stabilnost u regionu i dodao da će se SAD braniti kao i da će braniti svoje saveznike.

Američki predsednik ​je na početku sastanka s južnokorejskim kolegom rekao da postoje „brojne opcije“ za Severnu Koreju navodeći da bi SAD radile na uveravanju te zemlje da odustane od svog nuklearnog i balističkog programa.

– Razmatramo brojne opcije – rekao je kratko Tramp na početku sastanka u Beloj kući s predsednikom Južne Koreje Mun Džae-inom.

Tramp je nedavno pozvao da se što pre reši pitanje Severne Koreje zbog pretnje koju predstavlja njen nuklearni i balistički program.

Mun, koji boravi u prvoj poseti SAD, rekao je ranije da se zalaže za dijalog sa severnim susedom ukoliko bi se vlasti Pjongjanga složile da zamrznu svoj program nuklearnih i balističkih raketa koji je zabranjen ranijim rezolucijama Saveta bezbednosti UN.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.