Počasni konzulat Srbije u Nici

NICA – U Nici je inaugurisan počasni konzulat Srbije na čelu s počasnim konzulom Filipom Manžarom.

Konzulat je otvorila ambasadorka Nataša Marić u prisustvu brojnih zvanica, kojima su se osim nje obratili počasni konzul Manžar, pomoćnik ministra spoljnih poslova Vera Vukićević i zamenik gradonačelnika Nice Bernar Aso.

Otvaranju su prisustvovali i ministar spoljnih poslova Kneževine Monaka Loran Anselmi, dekan Pravnog fakulteta u Nici, predsednik Komiteta savetnika za spoljnu trgovinu Francuske, zamenik direktora Privredne komore Nice, potpredsednik Udruženja privrednika Azurne obale UPE06, Tijeri Mani.

Takođe, prisustovao je generalni direktor kompanije Mekaplast iz Monaka, ali i pripadnici srpske dijaspore, otac Igor Vujisić, starešina Srske pravoslavne crkve u Nici, te konzul Ivana Stanković.

Otvaranju konzulata su prisustvovali i konzuli Tunisa i Rusije u Nici, počasni konzuli Švajcarske, Luksemburga, Malte, Perua, Norveške, Rumunije i dr.

Dijaspora Srba koja živi na jugu Francuske ove godine je osnovala Udruženje Srba sa Azurne obale, a nedavno je otvorena Srpska pravoslavna crkva u Nici.

Od ove godine Air Serbia je prvi put uvela sezonsku direktnu avio liniju Beograd – Nica, a zbog velikog interesovanja postoji inicijativa da se linija zadrži tokom cele godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com