U trendu

Uhapšen osumnjičeni za podmetanje požara u Beranama

PODGORICA – A. S. iz Berana lišen je slobode zbog sumnje da je podmetnuo požar u kojem je u četvrtak izgorela trafika Igora Tomkića u tom gradu na severu Crne Gore, saopšteno je danas iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbednosti Berane i Sektora kiminalističke policije, rasvetlili su podmetanje požara na objektu – trafici u vlasništvu I. T. iz Berana i tom prilikom lišili slobode A. S. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično đelo uništenje i oštećenje tuđe stvari“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Optuženi je lišen slobode i biće priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama.

Trafike je zapaljena u četvrtak, a njen vlasnik Igor Tomkić, Hrvat iz Berana, nekoliko dana pre incidenta pretučen je u naselju Dolac kada su na njega, kako je saopšteno iz policije, nasrnula dvojica sugrađana koja su deo grupe koja ga već duže maltretira i preti mu kao pripadniku nacionalne manjine.

Vlada Crne Gore odlučila je da izdvoji i uplati 12.000 evra porodici Tomkić za sanaciju štete nastale paljenjem objekta, dok je premijer Duško Marković ocenio je da je napad na porodicu Tomkić napad na Crnu Goru i njene vrednosti.

Policija će i dalje preduzimati preventivne mere i radnje na zaštiti I. T, njegove porodice i imovine, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.