U trendu

Tekstovi digitalnog servisa BBC News na srpskom od sada na sajtu nedeljnika NIN

 Nedeljnik NIN saopštio je danas da će od sada na sajtu tog lista moći da se prate tekstovi digitalnog servisa Bi-bi-si (BBC) na srpskom i da je saradnja portala najstarijeg nedeljnika na Balkanu i renomiranog britanskog medijskog servisa „prirodan korak“ u naporu da čitaocima pruži pouzdane informacije.

Kako se navodi u saopštenju, na sajtu će moći da se prate detaljne analize političkih dešavanja i društvenih fenomena iz celog sveta, vesti iz sveta umetnosti, filma, muzike, kao i najnovija dostignuća u nauci i inovacijama.

„Ovo je saradnja dve kuće koje su sinonim za kvalitet, tradiciju i relevantnost u novinarstvu. Više od milion i po jedinstvenih korisnika sajta NIN-a imaće priliku da kroz ovu saradnju dobiju dodatne kvalitetne informacije o aktuelnim događajima. Naš cilj je da nastavimo da budemo relevantan i kvalitetan izvor informacija za naše čitaoce, a saradnja sa BBC-jem će nam pomoći da to ostvarimo“, rekao je glavni i odgovorni urednik sajta NIN-a Nenad Jaćimović.

Dodaje se da Bi-bi-si na srpskom donosi ekskluzivni sadržaj koji objašnjava i stavlja u kontekst svetska dešavanja za region, a događajima u regionu daje globalnu perspektivu, nudeći publici širom sveta nepristrasne, tačne i proverene vesti i reportaže.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.