U školama širom Srbije danas bez nastave

Prosvetni sindikat Forum beogradskih gimnazija saopštio je da podržava štrajk koji organizuju reprezentativni sindikati, kao i da u 12 od 16 beogradskih gimnazija, članica tog sindikata, danas neće biti nastave, dok će u preostale četiri gimnazije nastavu obustaviti članovi njihove organizacije.

„Iako članovi Foruma ne podržavaju u svim segmentima predloge reprezentativnih sindikata koji su izneti pred Vladu Srbije, Glavni odbor Foruma je doneo odluku da podrži štrajk ne samo zbog činjenice da su naši članovi nezadovoljni ponuđenim rešenjima od strane vlasti već i zbog licemernog pokušaja predstavnika Ministarstva finansija i Ministarstva prosvete da podeli zaposlene u prosveti na nastavno i nenastavno osoblje“, dodaje se.

Forum beogradskih gimnazija će, kako su naveli, i u narednom periodu svoje aktivnosti uskladiti sa aktivnostima reprezentativnih sindikata sve do pronalaska rešenja koje će „bar donekle rešiti nagomilane probleme u prosveti“.

Četiri reprezentativna sindikata u prosveti najavila su za danas celodnevni štrajk u školama širom Srbije, nezadovoljni ishodom pregovora sa Vladom Srbije oko povećanja plata prosvetnim radnicima.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com