U Zrenjaninu obeležen ‘zlatni septembar’, podrška mladima obolelim od raka i NURDOR-u

U Zrenjaninu je danas obeležen „zlatni septembar“ mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti, a podršku Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) dali su mladi iz tog grada.

Ove godine, septembar je posvećen širenju vizije o značaju kontinuirane podrške hrabroj deci i njihovim porodicama, kao i prikupljanju sredstava za realizaciju projekta i nastavak ulaganja u podizanje nivoa zdravstvene zaštite u centrima lečenja.

Na platou ispred Gradske biblioteke, podršku NURDOR-u i ovog puta dala su deca i mladi iz Muzičke škole „Josif Marinković“, horić vrtića „Vila“ i „Crvenkapa“, i baletska škola „Dimitrije Parlić“.

Tu su bili i polaznici Centra za igru Zrenjanin, Kudltuno umetničkgo društva „Đerđef“, „Moja Sosa“ i „Pionir“, kao i hor Kulturnog centra Zrenjanin i Fri dens studio iz tog grada.

Volonterka NURDOR Jelena Đorđević Perc je kazala da u Srbiji, svakoga dana jedno dete oboli od maligniteta i da je veliki procenat malih onkoloških pacijenata moguće izlečiti.

Kazala je da je važno pružiti adekvatnu i pravu podršku deci koja se leče i njihovim porodicama jer je, kako je navela, proces lečenja izuzetno dugotrajan.

„U okviru današnje akcije deca predškolske ustanove Zrenjanin su na improvizovanom drvcetu okačila lepe želje za ozdravljenje svojih drugara“, kazala je ona.

Dodala je da su volonteri NURDOR-a iz Zrenjanina, budući da je sajam cveća, odlučili da jedno drvo masline doniraju roditeljskoj kući u Petrovaradinu.

Deca su poruke sa lepim željama mogla da ostave i na tom drvetu koje će tako pripremljeno otputovati u Novi Sad.

Organizatori programa su Kulturni centar Zrenjanina i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com