Zečević (SSP): Vlast nije u stanju da zaustavi nasilje, snimci to dokazuju

 Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da i snimci u kojima šesnaestogodišnje devojčice tuku godinu dana mlađe dete pokazuju da vlast nije u stanju da zaustavi nasilje.

Predsednica Odbora SSP za obrazovanja Nataša Zečević navela je da je SSP i ranije upozoravala da je neophodno da se prekine sa verbalnim nasiljem, koje sprovodi i podržava vlast, saopštila je ta stranka.

„Snimci u kojima šesnaestogodišnje devojčice tuku godinu dana mlađe dete, a ostali snimaju i smeju se – dokaz su da ovaj režim nije u stanju da zaustavi nasilje u kome se davimo“, kazala je.

Dodala je u saopštenju da ministarka prosvete, umesto da se bavi time, prebrojava prosvetare koji su štrajkovali i, kako je ocenila, priznaje da je za režim obrazovanje nepotreban trošak.

„Već dugo upozoravamo da je neophodno da se prekine sa verbalnim nasiljem koje sprovodi i podržava režim i zahtevamo da se u saradnji sa UNICEF-om definiše set konkretnih mera koji će smanjiti nivo vršnjačkog nasilja“, kazala je ona.

Prema njenim rečima, SSP je, pre pet dana predložila i izmene Krivičnog zakonika kojim se zaposlenima u obrazovanju dodeljuje status službenog lica.

Ona smatra da režim i partijski postavljeni direktori škola pokušavaju da sakriju razmere problema i uporno ćute na sve predloge.

Dodala je da to dokazuje da se ništa neće rešiti dok ne bude promennjena vlast za koju je, kako je navela, obrazovanje poslednja rupa na svirali i nepotreban trošak.

„To je priznala i gospođa ministarka koja tvrdi da za traženo povećanje plata svih zaposlenih u prosveti nema para“, kazala je Zečević, inače nastavnica matematike.

Više javno tužilaštvo (VJT) u Pančevu saopštilo je ranije danas da je naložilo policiji da istraži tuču učenica Tehničke škole „23. maj“ i Mašinske škole „Pančevo“.

VJT je na svom sajtu navelo da je obavešteno da je na mreži „TikTok“ 18. septembra objavljen snimak tuče četiri maloletnice – tri rođene 2008, a jedna 2009.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com